Advocaat: Uit zelfverdediging gehandeld
06 Mar, 08:25
foto


Hendrik S. en Marvin O. staan terecht voor zware mishandeling en openlijke geweldpleging. Dit feit vond vorig jaar plaats bij het dorp Powaka in het district Para. Advocaat Lygia Palmburg zei maandag op de zitting dat uit zelfverdediging is gehandeld. De verdachten die de openbare weg hadden afgesloten, zouden zijn aangevallen.

De advocaat voerde aan dat de situatie niet overzichtelijk was. De politie had schoten gelost om de mensen tot bedaren te brengen. Er is volgens haar gehandeld "uit dringende noodzaak". De verdachten waren genoodzaakt zich te verdedigen om zich te beschermen. Palmburg vroeg de rechter om ontslag van rechtsvervolging.

De verdachten die reeds op vrije voeten zijn gesteld, waren maandag niet op de zitting aanwezig. Het Openbaar Ministerie heeft eerder een strafvoorstel gedaan van 12 maanden cel, waarvan 9 voorwaardelijk en een proeftijd van 3 jaar. Indien de rechter akkoord gaat hiermee, zullen de verdachten op vrije voeten blijven. De zaak wordt op 15 april verder behandeld.