Zes verdachten horen zes jaar cel tegen zich eisen
06 Mar, 00:58
foto


De verdachten Edgar H., Ernesto D., Hendrik B., Patrick M, Roche E., Runaldo S. mogen elk zes jaar in de cel blijven van het Openbaar Ministerie. Zij worden verdacht twee berovingen te hebben gepleegd vorig jaar januari. De verdachte Runaldo
S. heeft volgens justitie ook een inbraak gepleegd in juni 2010. Dit bleek op basis van de vingerafdrukken.


Officier van justitie Nirmala Maikoe voerde aan dat de verdachten systematisch en planmatig te werk zijn gegaan. De politie heeft geconstateerd dat bij een beroving aan de Jaipurweg twee criminelen over de schutting waren gesprongen. Ondanks waarschuwingsschoten stopten Ernesto D. en Hendrik B. niet, waarna gericht op hen werd geschoten. Zij werden geraakt. Edgar H. moest de twee verdachten ophalen. Zij stonden telefonisch in contact met elkaar.

Terwijl het onderzoek in deze zaak ter plekke gaande was, kwam een melding binnen van een beroving aan de Gobayolaan. Daar werden vier verdachten gesignaleerd. Uit onderzoek bleek dat de verdachten deel uitmaakten van dezelfde bende, maar in groepjes te werk gingen. De verdachten zitten langer dan een jaar in voorarrest. De rechter ging niet mee met de advocaten om hun cliënten voorlopig in vrijheid te stellen.