HVB gaat gratis ICT-lessen geven op Rust en Werk
05 Mar, 08:33
foto
Mike Noersalim, voorzitter van de HVB, installeert een kern in het vissersdorp Rust en Werk.


Mike Noersalim, voorzitter van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), heeft beloofd dat volgende maand gratis ICT-lessen verzorgd zullen worden voor de schoolgaande jeugd op Rust en Werk in het district Commewijne. De partij heeft zaterdag een kernbestuur geïnstalleerd onder leiding van Marciano Karijosentono.

Noersalim zei op de vergadering dat de macht niet bij de overheid of de regering zit, maar bij het volk. Het is volgens hem belangrijk dat de bewoners zich zoveel mogelijk bundelen en sterk maken. De HVB zal daarom een helpende hand toesteken met de ICT-lessen.

Politiek leider van de HVB, Raymond Sapoen, zei dat ondanks de moeilijke situatie, de bewoners van de plantage niet bij de pakken neerzitten, maar elke dag hard werken om de eindjes aan mekaar te knopen. Plantage Rust en Werk zal in het ontwikkelingsplan van de HVB meer dan ooit een belangrijke toeristische bestemming worden in Commewijne. Het district Commewijne zal het moeten hebben van zijn rijk culinair en historisch erfgoed, om hem tot een van de top toeristische destinaties in Suriname te maken. De HVB heeft een speciaal Commewijne Culinair Concept in voorbereiding dat samen met de bewoners en entrepreneurs van het district zal worden uitgevoerd.