1e vrouwelijke president Caribische mediaorganisatie
05 Mar, 03:04
foto
Anika Kentish (midden), de eerste vrouwelijke president van de Associatie van de Caribische Mediawerkers. Links, aftredende president Wesley Gibbings.


Anika Kentish uit Antigua & Barbuda is gekozen tot de eerste vrouwelijke president van de Associatie van de Caribische Mediawerkers (ACM). De Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) is ook aangesloten bij deze regionale organisatie en heeft de algemene ledenvergadering die op Barbados is gehouden, ook bijgewoond. Ondervoorzitter Edward Troon en penningmeester Harvey Panka vertegenwoordigden de SVJ op deze vergadering.

De leiding van de ACM wordt gedomineerd door vrouwen. De eerste vicepresident is Nazima Raghubir van Guyana, terwijl Jewel Forde uit Barbados de secretaris-generaal is. Wesley Gibbings uit Trinidad & Tobago die afgetreden is als president, blijft in het bestuur als commissaris. Ook Denis Chabrol uit Guyana maakt opnieuw deel uit van het bestuur. Jean-Phares Jerome van Haïti en Kern Mason uit Grenada hebben eveneens zitting in de nieuwe leiding van de ACM.

Kentish heeft na de verkiezing zaterdag, haar erkentelijkheid uitgesproken aan het adres van Gibbings die de organisatie heeft geleid. Zij hoopt in zijn voetsporen te kunnen treden. Het nieuwe bestuur zal de journalistenverenigingen in diverse landen bijstaan om sterker te worden en het journalistieke werk op een hogere standaard te brengen. Er zijn verschillende trainingen en activiteiten gepland.