Forensisch rapport: Sridevi stierf door onopzettelijke verdrinking
26 Feb 2018, 09:27
foto
Eén van de laatste foto's van Sridevi. (Foto: Jayakumar S.)


Onopzettelijke verdrinking is volgens een forensisch rapport van Dubai de doodsoorzaak van Bollywood superster Sridevi Kapoor (54). Eerder was al gemeld dat de actrice, bekend als Sridevi, zaterdag stierf aan een hartstilstand tijdens een familiebruiloft in Dubai.

Sridevi heeft meer dan vijf decennia geschitterd in bijna 300 films, waaronder de klassiekers Mr India, Chandni, ChaalBaaz en Sadma.
De toppers van Bollywood, sportreuzen en vooraanstaande politici reageerden geschokt op de dood van de actrice. De politie van Dubai heeft het forensisch rapport vrijgegeven aan de familie van Sridevi en het Indiase consulaat, zegt Gulf News. Volgens de krant zou het rapport een vertraging kunnen betekenen in de repatriëring van het lichaam. Naar verwachting zou het stoffelijk overschot van Sridevi vandaag worden gevlogen naar India. Het definitieve autopsierapport, dat nog niet is voltooid, zal naar verwachting de resultaten van toxicologische tests onthullen.

Verwacht wordt ook dat er uitleg komt over het verband tussen het oorspronkelijke rapport van hartstilstand en de vermelding "accidentele verdrinking" in het forensisch rapport.

Het plotselinge heengaan van de charismatische superster heeft een schokgolf onder haar fans en bewonderaars teweeg gebracht. Actrice Priyanka Chopra tweette: "Ik heb geen woorden, medeleven met iedereen die van Sridevi hield. Een donkere dag."

"De wereld heeft een zeer getalenteerde persoon verloren die een enorme erfenis achterliet in de filmindustrie", zei een andere grote Bollywood-ster, Madhuri Dixit

Toonaangevende acteur Akshay Kumar tweette: "Een droom voor velen, ik had het geluk om het scherm lang geleden met haar te delen en was getuige van haar voortdurende gratie door de jaren heen."

Cricket legende Sachin Tendulkar zei: "We zijn allemaal opgegroeid met naar haar te kijken en plotseling te horen dat ze niet langer bij ons is, is moeilijk te verwerken."

De Indiase president Ram Nath Kovind zei dat haar dood miljoenen fans diepbedroefd had achtergelaten.
Advertenties