Mammoet vlaggen gehesen met oog op 25 februari
24 Feb 2018, 22:30
foto
De enorme Surinaamse vlag aan de Jagernath Lachmonstraat. De vlaggen zijn gehesen met het oog op 25 februari. 38 jaar geleden hebben militairen via een staatsgreep de macht overgenomen.


De Wegenautoriteit Suriname heeft op vier plekken de mammoet Surinaamse vlaggen gehesen. "Het is gebruikelijk dat op hoogtijdagen de grote Surinaamse vlaggen worden gehesen. Op 25 februari 2018 herdenken wij in Suriname 'Dag van Bevrijding en Vernieuwing, meer bekend als 'Dag van de Revolutie'," stelt de Wegenautoriteit.

De vlaggen werden gehesen samen met het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname. Dit ging gepaard met een militaire ceremonie. De eerste vlaggen gingen de lucht in aan de dokter Sophie Redmondstraat tegenover het Regeringsgebouw en het kruispunt te Zanderij bij de afslag naar de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven.

Ook aan de Jagernath Lachmonstraat en de Van 't Hogerhuysstraat op de rotonde voor de Jules Wijdenboschbrug wapperen de mammoet vlaggen. 25 februari is door de regering-Bouterse 1 opnieuw verheven tot nationale vrije dag, nadat de Nieuw Front-regering onder Ronald Venetiaan deze dag had afgeschaft.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April