Bevolkingsvissers leren over ecologische welzijn
23 Feb 2018, 16:54
foto
De animo onder de vissers voor de sessies is niet erg groot.


De bevolkingsvissers zijn geïnformeerd over het Ecosystem Approach to Fisheries. Het gaat erom dat de vissers weten dat er meer zaken zijn dan alleen het verantwoordelijk beheren van de hulpbron. Er spelen drie componenten die een belangrijke rol hebben bij deze benadering.

Behoorlijk bestuur, welzijn van de mens en ecologische welzijn maken het plaatje compleet. Er hoort een evenwicht te zijn tussen deze componenten, zodat de mens, het ecosysteem en de Staat er beter van worden. Het project uitgevoerd door de FAO. De infosessies die in verschillende districten worden gedaan, worden verzorgd door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en het visserscollectief. Ook de Maritieme Autoriteit Suriname is betrokken bij de informatiesessies.

De eerste bijeenkomst is op 15 februari gehouden, terwijl de laatste van de zeven sessies op 29 maart worden gehouden in Coronie. Tot nog toe zijn drie sessies verzorgd in Commewijne, Paramaribo en Nieuw Amsterdam. Behalve Coronie worden nog Saramacca, Albina en Nieuw Nickerie aangedaan. De MAS informeert over haar werkzaamheden en taken over de visserij.

Ofschoon de infosessies welkom zijn, geven de vissers de voorkeur aan praktische, on the field sessies. Dit jaar zal het management plan dat voor de visserij in 2013 is geschreven, worden geëvalueerd en eventueel worden aangepast. En precies daar komt deze training van te pas, zegt Mark Lall, voorzitter van het Visserscollectief aan Starnieuws. Het visserij management plan vormt de grondslag voor de vergunningsvoorwaarden, waaronder het bepalen van vistuig tot afmetingen van visvaartuigen en vergunningsuitgifte.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April