Moody’s is de duivel!
23 Feb, 04:38
foto


O wist u dat niet? Dan heeft u niet geluisterd toen een fractievoorzitter in DNA ons in november reeds waarschuwde dat ze “bezig waren een vies spel te spelen”. De simplistische logica die hierbij aan de dag wordt gelegd is een weerspiegeling van hoe deze politicus denkt over het niveau van de Surinaamse bevolking. Als een internationaal ratingsbureau zich uitspreekt en alles wat je daarop kan zeggen is “ze zijn oneerlijk en spelen vies” dan zegt dat meer van jou zelf. Opmerkelijk is dat hij de voorzitter van de VHP erbij haalt. O ik weet al waarom; Moody’s is VHP’er! Maar dat kan toch niet, ze zijn internationaal, onafhankelijk en bovenal neutraal.

Deze fractievoorzitter besteed daarna meer aandacht aan het onderuithalen van de VHP-voorzitter. Hij maakt hem ronduit voor leugenaar uit. Chan Santokhi zat zich natuurlijk in de handen te wrijven van pret bij de gedachte dat hij weer het zoveelste bewijs kon leveren dat deze regering niet deugt. Aangezien er maar 1 waarheid kan zijn moet er wel een leugen hiertussen leven. Nou is Chan eerder een leugenaar genoemd. Weet u nog toen Chan zei dat de Suralco op vertrek staat. Er werd een heuse campagne uitgerold met als slogan 'Chan e ley'. Niet lang daarna werd het snel vergetend volk getrakteerd op het vertrek van deze company. Dus als je mij vraagt heb ik een redelijk vermoeden waar de waarheid woont.

Valt het u reeds op dat nergens met enig feit is aangehaald waarom Moody’s onbetrouwbaar moet worden geacht? Neen? Dan bent u gevallen voor de als-je-niets-te-zeggen-hebt-verleg-het-accent politiekvoering in Suriname. Eerder in de maand probeerde deze heer te scoren met het lot van de mens met een beperking door een 'lans te breken'. Toen zijn collega-Assembleelid Ingrid Karta-Bink (PL) aanhaalde dat de sociale bijstand voor deze groep verhoogd moet worden, was zijn reactie; 'Neen verhoging kan niet want het geld moet ergens vandaan komen'. Sprak hij dan slechts omdat God hem adem gunde? Voelt u de nattigheid?

Het is tijd dat wij als volk meer vragen van onze vertegenwoordigers. Al onze vertegenwoordigers. Julian With noemde deze factievoorzitter meer een partij-vertegenwoordiger. Maar zolang het volk niet meer eist zal er niet meer komen en zal men op emoties blijven spelen in plaats van op feiten. Weer gaat het hier om de leugen en de waarheid. Ik breng u in herinnering mijn laatste artikel; Zolang we ze blijven geloven zullen ze blijven jokken! Van de vele reacties die ik kreeg bleef de simpelste me bij; “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald haar wel”.

'Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth'. - Buddha

Marlon Hoogvliet

Wan Dyadya Srananman