81 rekruten starten basisopleiding ter versterking BBS
22 Feb, 20:44
foto
De rekruten worden vóór vertrek naar de Ayoko Kazerne in het district Para, toegesproken. 81 personen zullen zes maanden lang worden getraind. (Foto: NII)


81 rekruten, onder wie elf vrouwen zijn begonnen met een basis opleiding van de Beveiliging en Bijstandsdienst (BBS). Zij zijn na een lange sollicitatieprocedure geselecteerd. De groep is vandaag vanuit het hoofdkwartier van de BBS aan de Van Idsingastraat vertrokken naar de Ayoko kazerne (BBZ) in het district Para voor de introductieweek.

Sandra Claver, waarnemend hoofd van de BBS heeft de groep toegesproken. “We zijn in maart 2017 begonnen met het wervingsproces om nieuwe manschappen binnen te halen. U bent getuige van de selectieprocedure en u bent door verschillende fasen heengegaan. Wees verdraagzaam, doe je best en volg alle opdrachten nauwkeurig”, hield Claver de rekruten voor. Volgens haar is er behoefte aan manschappen bij de BBS, omdat de dienst al enige tijd kampt met een onderbezetting, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

De BBS doet aan object- en persoonsbeveiliging, wat inhoud dat deze dienst belast is met de bewaking van overheidskantoren en gebouwen. Daarnaast worden ook de hoogwaardigheidsbekleders, zoals ministers, rechters en andere notabelen, beveiligd door de BBS.

“Ik heb niet het gevoel dat alle gaten gedekt zullen worden met deze groep, maar we kunnen er aardig wat mee. Niet alle posten zullen optimaal bezet worden, maar we maken alvast een start om het tekort weg te werken. Van de nieuwe groep sollicitanten van bijna 500 kandidaten, zijn 81 door de voorselectieprocedure heen”, zegt Claver.

De bedoeling van de basisopleiding is om de saamhorigheid en cohesie binnen de groep te bevorderen en de disciplines bij te brengen. De rekruten krijgen een strakke exercitie met daaraan gekoppeld veel sport en presentaties. De opleiding duurt zes maanden.