Vier jaar geëist in ontuchtzaak
22 Feb 2018, 15:17
foto


Donovan M. wordt verweten dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachting c.q. ontucht met een minderjarige meisje. Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van vier jaar tegen de verdachte en acht ontucht wettig en overtuigend bewezen. Advocaat Raoul Lobo die Donovan M. juridisch bijstaat, vindt dat er geen sprake is van verkrachting of ontucht.

Volgens de raadsman heeft het meisje steeds tegenstrijdige verklaringen afgelegd. De verdachte is buschauffeur en bracht het slachtoffer en haar zusje van en naar school. Volgens Lobo heeft de politie nagelaten om te onderzoeken wanneer het meisje alleen met de verdachte gereden heeft naar huis. De verdachte heeft steeds ontkend het feit begaan te hebben, terwijl het meisje aangeeft dat Donovan M. haar heeft betast.

Eerder had het slachtoffer verklaard dat de verdachte haar wilde ontmaagden, maar deze seksuele handeling heeft zij haar negentienjarige vriend gegund. Lobo stelde dat de verdachte onschuldig is en vroeg de kantonrechter om hem vrij te spreken van de ten laste legging. Deze strafzaak zal op 4 april verder behandeld worden.


Advertenties