45e Know India Program achter de rug
21 Feb, 20:26
foto
De participanten in het 45e Know India Program. Raj Mohan (l) en ambassadeur Aashna Kanhai (5e links) en de ambassade-secretaris Sandra Willems (r) hebben hen bijgestaan.


De 45e editie van het Know India Program wordt morgen officieel afgesloten. Zanger en componist Raj Mohan heeft een afsluitingsbijeenkomst in New Delhi opgeluisterd met zijn eigen compositie ‘Kantraki’ op gitaar en ‘Railiya Bairan’. Gedurende 25 dagen hebben vijf participanten uit Suriname samen met 35 anderen uit tien verschillende landen deelgenomen aan het Know India Program.

Ze hebben de deelstaten Rajasthan en Uttar Pradesh aangedaan. De participanten zijn meer te weten gekomen over de cultuur, de leefwijze en de omstandigheden van de Indiase burgers. Er zijn ontmoetingen geweest met regeringsfunctionarissen van India. Uit Suriname hebben dit keer de jongeren Neelam Matadin, Ranish Chikoer, Shairoon Kalaykhan, Johannes Damodar Pathak en Aroenadebie Sewdien meegedaan aan het programma. Ze hebben de mogelijkheid aangegrepen om iets meer te weten te komen over het land van hun voorouders. Ook zijn ze ontvangen door Surinames ambassadeur in India, Aashna Kanhai.

India biedt jaarlijks het Know India Program aan jongeren die Indiase voorouders hebben gehad. De deelnemers van Indiase origine moeten tussen 18 en 26 jaar zijn. Het programma staat open voor alle studerende jongeren in Indiase diaspora tot vier generaties terug. Voor de verschillende edities worden er steeds andere deelstaten aangedaan.