Tapoeripa kan tv ontvangen en bellen
21 Feb, 10:40
foto


Mobiel bellen en ontvangst van digitale televisie signalen zijn nu ook mogelijk in het inheemse dorp Tapoeripa aan de linkeroever van de Nickerierivier. Telesur zegt trots te zijn op deze bijdrage die is geleverd aan de ontwikkeling van communicatie en kennis te Tapoeripa.

In 2014 is Telesur gestart met het 'Digitaal TV' project. In het kader van 'Ontsluiting Binnenland', heeft Telesur in het zuidoosten zijn bestrijkingsgebied voor mobiele communicatie kunnen vergroten. Hierdoor is mobiel bellen van en naar deze gebieden en ontvangst van digitale televisiesignalen van ATV en STVS nu ook mogelijk is. In samenwerking met STVS en ATV zijn gebieden in het kustgebied en delen van het binnenland inmiddels voorzien van digitale TV zenders, meldt het bedrijf.

Te Tapoeripa is er een mast met een hoogte van 45 meter in bedrijf gesteld. Met behulp van deze mast, waarvan de signalen afkomstig zijn uit Coronie via Donderskamp, is mobiel bellen en de ontvangst van digitale televisie signalen mogelijk in dit dorp. Het dorp dat ongeveer 90 jaar oud is en telt 75 inwoners.

Door het plaatsen van deze mast is het mogelijk gemaakt voor de dorp bewoners om actuele informatie te verkrijgen via de televisie, waarbij zij op de hoogte zijn van de gebeurtenissen in de wereld. Ook is het belangrijk voor de bewoners om in contact te blijven met hun familieleden elders.