Rudy Djotirto en Kenneth Toredjo Memorial race
20 Feb, 16:21
foto


Wielren vereniging Team Dorp houdt op 25 februari de 'Rudy Djotirto en Kenneth Toredjo' memorial race in het district Wanica Zuidoost te Lelydorp. De race wordt onder auspiciën van de Surinaamse Wielren Unie (SWU) georganiseerd en zal gereden worden in diverse klassen.

Er zal een open klasse tot 14 jaar zijn met alle soorten fietsen, vrouwen/veteranen klasse en de open klasse race voor de wedstrijdrijders. De race zal ook een international karakter hebben omdat renners uit Frans-Guyana en Guyana ook van de partij zullen zijn. Verder zullen ook andere takken van sport, zoals Karate en Kick Boksen vertegenwoordigd zijn. De start is om 14.00 uur.

Jane Toredjo van de organisatie merkt dat deze race opgedragen wordt aan de sporters Rudy Djotirto en Kenneth Toredjo. Zij hebben baanbrekend werk geleverd om de sport in het algemeen en de rijwielsport in het bijzonder, in dit district te bevorderen. Zo waren Rudy en Kenneth in hart en nieren uitmuntende doorzetters. Zij konden de kinderen op hun eigen wijze coachen, zetten hun eigen middelen in om materiaal voor de groep aan te schaffen.

Kenneth Toredjo was ook een paardenliefhebber, motorfietsen en honden waren zijn hobby's. Hij reed steeds naast de wielrijders op zijn brommer om hen te assisteren. De familie Toredjo heeft in het verleden ook voetbal-, volleybalknock out, vliegerwedstrijden en paardenraces georganiseerd. Team Dorp wil dit evenement als een jaarlijks terugkerende activiteit doen terugkeren.

Edgar van Genderen