PL maakt weer uitzondering voor dienstreis fractielid
20 Feb, 06:47
foto
Assembleelid William Waidoe


Pertjajah Luhur (PL) tornt voor de tweede keer aan haar besluit om geen parlementaire dienstreizen te ondernemen vanwege de precaire situatie in het land. William Waidoe maakt deel uit van de delegatie die participeert aan de ‘IPU Parliamentary Hearing’ in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties (VN) in New York. Met delegatieleider Melvin Bouva (vicevoorzitter), vaste vertegenwoordiger van de Inter Parlementaire Unie (IPU), reist ook mee Wendell Asadang (NDP).

Vorig jaar woonde PL-fractielid Ingrid Karta-Bink op staatskosten een klimaatconferentie bij in Bali, Indonesië. Partijleider Paul Somohardjo zei op de commotie die toen was ontstaan dat "op elke regel er een uitzondering is". Nu wordt voor de tweede keer de uitzondering gemaakt. Overigens maakte Waidoe ook deel uit van de delegatie die op uitnodiging naar China is geweest.

Thema en impact
Gelet op het thema en de impact van migratie in de wereld voor het bestaan van de mens, met alle gevolgen van dien op vooral het sociaal-maatschappelijk leven van gezinnen, is het voor PL erg belangrijk dat zij aan deze conferentie participeert. De partij vindt het van belang om onder meer te weten hoe parlementen, maar ook anderen over deze materie denken. Het is om deze reden dat Waidoe namens de partij aan de bijeenkomst op 22 en 23 februari zal deelnemen, zegt de PL.

“Willen wij Suriname tot ontwikkeling brengen, dan zullen wij als Surinamers buitenlanders niet buitenspel mogen houden, maar een bevolkingsbeleid zodanig afstemmen, rekening houdende met de ontwikkelingen in de wereld inzake dit thema. Migratie is geen ver-van-mijn-bedshow voor de Pertjajah Luhur, maar een kwestie die wij daadwerkelijk serieus moeten nemen, zeker als het gaat om het oplossen van ons eigen ontwikkelingsvraagstuk”, verklaart de partij.

Ook DNA-voorzitter afwezig
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons leidt een delegatie naar Panama, voor het bijwonen van een workshop van ParlAmericas. Deze bijeenkomst wordt op 22 en 23 februari gehouden met als titel Dialogue on disaster risk reduction. Deze workshop wordt gehouden in samenwerking met de United International Strategy for Disaster Reduction. De delegatie bestaat verder uit Dew Sharman (VHP) en Celsius Waterberg (BEP).

De workshop is een forum voor het vergroten van technische kennis en het presenteren van verschillende visies door deskundigen, die de wetgevers kunnen gebruiken om rampenrisico’s in hun land te verkleinen, meldt DNA op haar website. Het belang van participatie is om de opgedane kennis en informatie te delen met het parlement en waar mogelijk mee te nemen in het ontwikkelingsproces van DNA.