Geen behoefte aan getuigenverhoor in moordzaak
20 Feb 2018, 01:46
foto


Claudio S. (32) alias 'Barba' staat terecht voor levensberoving van zijn vriendin Agatha Derby (38). De zaak is maandag in behandeling genomen door rechter Ingrid Lachitjaran. De verdachte heeft vanaf het begin bekend de vrouw om het leven te hebben gebracht. De rechter, het Openbaar Ministerie en raadsman Oscar Koulen hebben geen behoefte om getuigen te horen, aangezien de verdachte een volmondige bekentenis heeft afgelegd. Zijn verhoor vindt op 19 maart plaats.


Claudio S. is op 20 september 2017 in verzekering gesteld. Hij had een dag van te voren zijn vriendin om het leven gebracht. Hij was samen met haar te Nieuw Koffiekamp voor werk. De verdachte heeft bij de politie aangegeven dat hij geld gespaard had en wilde dit terug hebben om naar de stad te gaan. Toen de vrouw weigerde het geld terug te geven, heeft hij na een ruzie haar keel dichtgedrukt tot zij bewusteloos neerviel. Hij heeft haar alleen gelaten en is vertrokken.

Aan een familielid heeft hij zijn daad opgebiecht. De verdachte is door een familielid overgebracht naar het politiebureau. Ter plekke aangekomen trof de politie het levenloze lichaam van het slachtoffer aan. Claudio S. is hierna aangehouden en is in voorarrest.
Advertenties