Minister Pollack-Beighle voert overleg in Brazilië
19 Feb 2018, 11:11
foto
Minister Yldiz Pollack-Beighle


De minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, is op werkbezoek in Brazilië. Zij is uitgenodigd door haar collega, Aloysio Nunes Ferreira. Tijdens dit werkbezoek zal overleg gevoerd worden over de voortgang en intensivering van de bilaterale relatie tussen Suriname en Brazilië. De bewindslieden zullen zich buigen over onder andere: technische samenwerking op onder andere de gebieden van gezondheid, onderwijs, landbouw en capaciteitsversterking alsmede regionale en mondiale aangelegenheden.

Pollack-Beighle zal een ronde tafel discussie voeren, met als thema Ontwikkelingsprioriteiten van Suriname en intensievere bilaterale samenwerking, met de ruim dertig niet-residerende ambassadeurs die geaccrediteerd zijn en Brazilië als standplaats hebben. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt met de ondersteuning van ontwikkelingsfonds van de Verenigde Naties (UNDP) en heeft tot doel de ontwikkelingsprioriteiten van Suriname te presenteren op basis van de mondiale 2030 agenda voor duurzame ontwikkeling. De discussie moet onder meer resulteren in het ombuigen van kapitaalsinvesteringsstromingen naar Suriname, technische samenwerking en capaciteitsversterking, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Eerder deze maand was een topzware Braziliaanse delegatie in Suriname, met hoge veiligheidsautoriteiten en drie ministers. Op initiatief van Brazilië is er bilateraal overleg gevoerd over regionale veiligheidsvraagstukken, grensoverschrijdende criminaliteit en terrorisme. Er is een ontmoeting geweest met president Desi Bouterse en de ministers van Justitie en Politie, Buitenlandse Zaken en Defensie.
Advertenties