Transvaal drukt Inter Moengo Tapoe met 1-0 weg
19 Feb 2018, 00:52

Inter Moengo Tapoe heeft het onderspit moeten delven tegen Transvaal. In het André Kamperveen stadion werd de landskampioen met 1-0 verslagen na een blanco ruststand. Het werd een titanenstrijd die in de slotfase haar hoogtepunt bereikte.

Een technische wedstrijd vooral in de eerste helft, waarbij de doelmannen nauwelijks goed aan het werk werden gezet. Het was even wachten wie de eerste slordige fout zou maken. De foutjes traden meer op aan de zijde van de landskampioen, terwijl Transvaal een betere spelpositie had. De groen-witten konden er geen munt uit slaan. Afstandsschoten vanuit de tweede lijn kwamen er we, maar waren niet doeltreffend. Inter kreeg twee goede steekpass-kansen halverwege deze helft. De eerste voor Romeo 'Poeti Poeti' Kastiel en dan voor Donegy Fer. Beiden zagen hun kansen vergaan door de geconcentreerde doelman van Transvaal.

De tweede helft begon weer met een kans voor Inter. De spits Kareem Kwasi schoot diagonaal naast. De linkerverdediger van Transvaal kwam tot vóór de doelmond om uit een voorzet te scoren. Zijn inzet ging tegen de linkerwinkelhaak van het doel.

Miscommunicatie in verdediging bij Inter. De bal bengelde voor het doel en kwam op een gegeven moment op het hoofd van niemand anders de clubtopscorer Regillio Abiting en het was raak: 1-0 voor Transvaal. Toen pas was de strijd echt losgebroken en werd Inter wakker. Inter gooide letterlijk alles in het spel en ging met de aanvallen erop los. De verdediging van Transvaal hield stand. De verdediging van Inter kreeg beuken en kwam enkele malen in gevaar. Ivenzo Comvallius kon de sluitpost Huiswoud niet klein krijgen. Inter Moengo Tapoe verliest door deze strijd kostbare punten en blijft steken op 20 competitiepunten. Transvaal komt op 27 punten en blijft stationair op de vierde plek.

Robinhood heeft de uitwedstrijd tegen Nishaan 42 gewonnen net 2-1. Hierdoor staat de club weer op de eerste plaats, mede doordat WBC punten heeft laten liggen tegen laagvlieger Papatam. Deze eerste wedstrijd in tweede ronde eindigde 2-2.
Robinhood heeft nu 31 competitiepunten. Notch is verdiend op de tweede plaats na winst op SNL (2-0) met 30 punten. WBC is nu derde met 29 punten.