Politie Officieren Vereniging weer actief; grootse plannen
18 Feb 2018, 16:50
foto
De ceremoniële overdracht van de leiding van de Politie Officieren Vereniging. In het midden de hoofdinspecteurs August van Gobbel en Rudy Steinberg. Tweede van rechts inspecteur Kries Binda.


De Politie Officieren Vereniging heeft een doorstart gemaakt. De organisatie was jarenlang inactief. De initiatiefnemers zijn de officieren August van Gobbel, Omar Terborg en Kries Binda. De ceremoniële overdracht aan de initiatiefnemers vond donderdag plaats in de Politie Officiers Tehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat. Hoofdinspecteur Rudy Steinberg droeg de organisatie over aan de initiatiefgroep. Steinberg en hoofdinspecteur Van Gobbel voerden hierbij het woord.

Inspecteur Binda zegt aan Starnieuws dat de officieren hun eigen platform hebben, daarom is de vereniging geactiveerd. De officieren willen ook een stem hebben, ook al zijn ze lid van de Politiebond. Naast het helpen verstevigen van de complete organisatie, hebben officieren ook hun specifieke aangelegenheden. Die zaken kunnen beter worden behartigd door de Politie Officieren Vereniging. De kennis en ervaring zullen worden ingezet om het imago van het korps te helpen opvijzelen, zegt Binda.

De vereniging zal onder andere een bijdrage leveren aan:
- Herstel van het Korps Politie Suriname (KPS)
- Welzijn van de officierengroep en de gepensioneerden
- Het helpen optrekken qua kennis en attitude van de overige doelgroepen binnen het KPS, de kaderleden en manschappen
- Het creëren van goede werkverhoudingen tussen de verschillende doelgroepen in het korps
- Het kritisch ondersteunen van de Surinaamse Politiebond in zijn activiteiten ten behoeve van de KPS-leden
- Het imago herstel en statusbewaking van de officieren
- Het kritisch ondersteunen van de korpsleiding in haar beleid.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April