NDP: VHP-opportunisme ten top
18 Feb 2018, 04:51
foto


VHP stelde Government Take mede in

We hebben met belangstelling kennis genomen van de visie van de VHP ten aanzien van de Government Take. Is het niet zo dat een regering waarvan de VHP deel uitmaakte, de Government Take heeft ingesteld? De VHP schijnt vergeten te zijn dat zij heeft goedgekeurd en verdedigd dat dezelfde Government Take onder Nieuw Front regeringen in één keer met 100% werd verhoogd. De zeer recente historie ligt daar. Het past de zichzelf vooruitstrevend en hervormend noemende partij geenszins om thans selectieve verontwaardiging aan de dag te leggen wanneer onder regering Bouterse 2 er wat extra centen voor de staatskas naar binnen vloeien uit de door hen ingestelde Government Take.

Als de VHP thans een andere visie huldigt, vernemen wij die graag, doch hopen ook dat ze voor een keertje een alternatief weet aan te dragen voor de verhoging van de staatsinkomsten opdat bijvoorbeeld salarissen en lonen (waaronder ook de dubbele salarissen van haast alle DNA leden van de VHP waartegen geen prestatie staat) en allerhande andere uitgaven adequaat gedekt kunnen worden. Of is het bedelen bij het voormalige moederland het enige dat de VHP voorstaat?

Oppositie nooit tevreden
Wanneer gevraagd wordt naar de bestemming van de gelden van de Government Take en tegelijkertijd geklaagd wordt over het gemis aan transparantie, kan worden opgemerkt dat het algemeen bekend is dat onder deze regering/DNA het overheidsbeleid zo doorzichtig is als maar wezen kan. Tijdens de Nieuw Front periode was DNA voor het volk een black box. Niemand wist wat daarbinnen gebeurde.

We zijn van oordeel dat er heel veel beleidsinformatie gedeeld wordt. Je kan hooguit zeggen dat je het niet eens bent met de info die wordt gegeven.
Het is ook algemeen bekend dat de oppositie nooit tevreden is met het beleid van de regering. Met een destructieve oppositie is dat erger gesteld. De VHP oppositie kan als destructief worden gecategoriseerd. Voor haar is niets wat de regering doet, goed.

VHP door het volk afgewezen
De VHP heeft dit land ettelijke jaren geleid en heeft er een potje van gemaakt. Dat is ook de reden waarom zij in 2010 en 2015 op niet mis te verstane wijze door het volk werd afgewezen en naar de oppositie banken verwezen. Erger nog, er is in al die jaren waarin de VHP kritiek levert, geen enkel voorstel of plan gepresenteerd hoe zij het beter zouden doen. Behalve dan dat gebedel bij het voormalige moederland. In 2016 beloofde de VHP dat zij een alternatief plan aan het volk zou presenteren. Alleen maar gebabbel. Het volk wacht nog steeds op dat plan. Wij weten dat het plan nooit gaat komen, omdat de VHP geen ontwikkelingsvisie heeft. Zij weet slechts hoe zij het volk in etnische blokken moet verdelen en hoe zij het economisch belang van slechts de eigen selecte groep moet dienen.

VHP vs armen
De VHP geeft voorts aan dat zij opkomt voor het arme volk. Het is schaamteloos van de VHP om dit aan te geven terwijl met alle salarissen en driedubbele salarissen en inkomsten van al de individuele VHP bonzen, geen enkel project voor armen worden geïnitieerd. Het is het sprookje van de eeuw dat de VHP opkomt voor het arme volk. Laat de VHP een bezoekje brengen aan de kansarme buurten en dan niet alleen met markoesa en zwarte peper plantjes, maar met hetgeen de mensen in die buurten acuut nodig hebben. Wij zijn ervan overtuigd dat de VHP gros van onze arme buurten vermijdt en slechts voor politieke stemmingmakerij zou aandoen.

VHP tegen sociaal beleid
Het mag gestipuleerd worden dat elk beleid dat ten gunste komt van de sociaal zwakkeren, systematisch door de fractie van de VHP in DNA wordt getorpedeerd. Gelet op de zeer uitdagende financieel economische situatie, heeft de regering gemeend om het arm deel van de bevolking tijdelijk tegemoet te komen met voedselpakketten. De VHP-fractie heeft gepleit om dat geld dat daarvoor gereserveerd is op de begroting weg te halen. Hoe harteloos en schaamteloos moet je zijn?

Voorts heeft de VHP-fractie onlangs gepleit om het gebruik van kwik stop te zetten, zonder adequaat rekening te houden met de 40.000 personen die direct of indirect economische voordelen hebben aan de kleinschalige goudwinning. Als het aan de fractie van de VHP lag, zou het gebruik van kwik abrupt moeten worden gestopt.
Verder heeft de VHP fractie gepleit om drie van de sociale ministeries - Arbeid, Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Sport en Jeugdzaken - op te doeken. Kan het erger dan dat?

De Clean Sweep activiteiten van Santokhi als minister van Justitie en Politie in het binnenland zijn nog vers in het geheugen. Hoe komt de VHP dan op voor armen?
Het volk weet dat de VHP alles behalve sociaal georiënteerd is. De VHP is een partij die zeer kapitalistisch is ingesteld. Zij gaat voor het kapitaal tegen elke prijs. Dat is niet wat ons land nodig heeft. Suriname is een land in ontwikkeling en moet een goed sociaal programma hebben.

Oproep aan de regering en de Partij-structuren
We roepen daarom de regering op om voort te gaan met het beleid om Suriname, na de grote economische terugval als gevolg van de drastische prijsverlaging van goud en aardolie, weer op spoor te brengen. Daarbij moet zij zich niet laten afleiden door de destructieve politiekvoering van de VHP.

Tegelijkertijd worden alle partij-structuren opgeroepen om in de grootst mogelijke eensgezindheid te werken naar de verkiezingen van 2020 toe, zodat de partij sterker dan 2015 uit de bus kan komen en voort kan gaan met haar ontwikkelingsbeleid.

De Nationale Democratische Partij
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April