Etichica Voorn presenteert 'Dubbelbloed' in Tori Oso
19 Feb, 04:47
foto
Auteur van 'Dubbelbloed', Etichica Voorn.


Auteur Etichica Voorn is op woensdag 28 februari eregast van de Schrijversgroep 77. Zij zal dan haar boek Dubbelbloed presenteren in Tori Oso. Siegmien Staphorst, die een belangrijke rol in het leven van de schrijfster heeft gespeeld, zal haar interviewen. Voorn is een dubbelbloed, geboren uit een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. Het gaat om een autobiografisch verhaal van ondernemer, blogger en auteur Etchica Voorn.

Lang is zij zich niet bewust van haar moksi, haar gemengde afkomst. Pas na de geboorte van haar zoon op haar dertigste wordt zij nieuwsgierig naar haar dubbele achtergrond. Na het overlijden van haar vader groeit het verlangen meer te weten over haar Surinaamse afkomst. Haar oma uit Drenthe biedt liefde en bescherming in een oer-Hollandse omgeving. Maar als ook haar Surinaamse oma, die zij nooit echt heeft gekend, het leven laat, vreest Voorn een deel van de familiegeschiedenis en daarmee een deel van zichzelf kwijt te raken.

Ze besluit op zoek te gaan naar haar Surinaamse wortels, naar de familie voor wie zij een vreemde is, in het land waar ze nooit eerder is geweest. Voorn ervaart dat zij als moksi uiteindelijk nergens bij hoort, niet bij haar Nederlandse witte familie, niet bij haar Surinaamse zwarte familie. Tegelijk beseft ze dat zij als dubbelbloed het beste van twee culturen in zich draagt, dat onafhankelijkheid en zelfstandigheid belangrijker zijn dan afkomst en kleur. In haar boek beschrijft ze haar zoektocht naar de eigen identiteit, geeft uitgeverij In de Knipscheer de rode draad van het boek weer.

Voorn zal op de bijeenkomst van de Schrijversgroep 77 haar boek signeren. Op die avond wordt Dubbelbloed verkocht voor SRD 115. Sylva Koemar van de Schrijversgroep 77 meldt dat op die avond twee boeken verloot zullen worden. Alle aanwezigen krijgen een boekenlegger als presentje. Het boek is nu verkrijgbaar via Publishing Services en binnenkort ook in de boekhandels.

Etchica Voorn
Dubbelbloed
Biografische roman
Suriname – Nederland
Gebrocheerd in omslag met flappen,
176 blz., € 17,50
ISBN 978-90-6265-969-2