SRD 740.250.000 op begroting verkoop aandelen Staat
18 Feb, 00:01
foto


Het ministerie van Financiën heeft in de herziene begroting SRD 740.250.000 opgebracht voor verkoop van aandelen dit jaar. De Staat zal invulling geven aan het afbouwen van het aantal aandelen dat zij in haar bezit heeft bij diverse ondernemingen. Het gaat onder andere om aandelen van de Hakrinbank, de Surinaamsche Bank, Self Reliance en New Mont.

De regering heeft de begroting van 2018 verder herzien met een nota. Deze is intussen ingediend bij De Nationale Assemblee. De verdere behandeling van de begrotingsbehandeling is gepland voor maandag. De debatten werden in december vorig jaar verdaagd, omdat de regering een onderbouwing moest geven aan de inkomsten verhogende maatregelen.

Intussen heeft Staatsolie tegenover Starnieuws bevestigt dat het bedrijf de 4,8% aandelen die de Staat heeft bij New Mont Suriname wil overkopen. Staatsolie heeft reeds 20% van de aandelen. De overheid als enige aandeelhouder van Staatsolie, had het bedrijf gevraagd om te participeren in de Merian goudmijn in Oost-Suriname. De Staat participeerde nog voor 5%.

Staatsolie is door de goede bedrijfsresultaten van afgelopen jaar en de goede vooruitzichten in staat de volle 25% participatie te dragen in de Merian-mijn. Aan de Staat is voorgesteld de 4,8% over te nemen. De prijs voor deze overname zal gebaseerd zijn op commerciële waardering van de participatie, legt het bedrijf uit.