Toilettengroep Veerplein wordt na jaren gerenoveerd
17 Feb 2018, 22:18
foto
De toiletten van Veerplein, Meerzorg, worden gerenoveerd.


De toilettengroep van Veerplein te Meerzorg wordt na jaren gerenoveerd. Veerplein is een belangrijke tussenstop voor reizigers van en naar Paramaribo. Dagelijks gebruiken rond de 7000 personen zowel bussen als veerboten naar hun einddoel. Jarenlang is deze groep mensen verstoken geweest van een gedegen toilettengroep. De huidige toilettengroep is enorm verwaarloosd, daarnaast is er ook geen water aanwezig.

Nadat bushouders en passagiers herhaaldelijk hun beklag deden bij een van de NDP-toppers van Commewijne, Ann Sadi, van het Bureau Volkscontacten, is er actie ondernomen. Sadi heeft samen met het districtscommissariaat besloten de toilettengroep te renoveren en die binnen een maand op te leveren. “Het is geen makkelijk karwei, gezien de economische crisis, maar onmogelijk is het niet”, zegt Sadi vastbesloten. “Ik vind het vooral erg voor de mensen die vanuit Marowijne komen en overgeleverd zijn aan de natuur”, aldus Sadi.

Districtssecretaris Rene Tjokrodikoro vertelt aan Starnieuws dat er ruim SRD 25000 nodig is om de toiletten te renoveren. “Bij deze gaat het om materiaal dat gekocht moet worden”. Er zal een beroep worden gedaan op het bedrijfsleven in Commewijne. Samen met de Surinaamse Waterleiding Maatschappij zullen er ook mogelijkheden worden bekeken om te zorgen voor water. “Een toilettengroep zonder water heeft geen zin. De mensen moeten dagelijks water hier hebben, zodat ze hun behoeften kunnen doen”, zegt Sadi.

Ze denkt aan een betaalmodel voor het gebruiken van het toilet. “Als iedereen een kwartje betaalt voor het gebruiken van het toilet, is er ook meteen garantie dat het goed onderhouden wordt”, vindt Sadi. Als het materiaal binnen is, zal de technische dienst van het commissariaat inkomen met mankracht. “Binnen een maand zijn de passagiers verlost”, belooft Sadi.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April