Stichting Sari rondt twee projecten op scholen af
16 Feb 2018, 20:00
foto
De St. Clara school is gerenoveerd. De school is geschilderd, de dakbedekking van een vleugel en de toilettengroep zijn vernieuwd.


Stichting Sari heeft twee scholen in Nickerie enorm blij gemaakt. De St. Clara school is gerenoveerd. De school is geschilderd en de complete dakbedekking van een vleugel en de toilettengroep zijn vernieuwd. Dit project heeft ruim SRD 180.000 gekost. De St. Alfonsus school heeft een ICT-lokaal kunnen inrichten met 15 desktop computers en een kopieermachine. De kosten zijn 11.673 euro. Het Maagdenhuis uit Nederland, een vaste donor van Sari, heeft de projecten gefinancierd.

De schoolleider van de St. Clara school, Nancy Gerard, merkt op dat de ouders van de leerlingen niet meer gebeld hoeven te worden wanneer het regent om hun kinderen op te halen, want de daken waren lek. Zij en haar team zijn Stichting Sari, onder leiding van Krishna Baijnath, en donor het Maagdenhuis heel dankbaar voor goedkeuren van de aanvraag. Nu worden de kinderen in hun mooie omgeving gestimuleerd om beter hun best te doen. Ook districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh vindt dat Stichting Sari en haar donor nobel werk doen.

Sonja Basropansingh, schoolleider van de St. Alfonsus, vertelt hoe verheugd zij was toen ze een informeel gesprek had met de voorzitter van Stichting Sari over het opzetten van een ICT-lokaal. Ze kreeg toen te horen dat zij het voorstel op schrift moest zetten, waarna er werk van zou worden gemaakt. Het project werd voorbereid en de middelen zijn ter beschikking gesteld door het Maagdenhuis.

Wanneer 'Sari' de verzoeken krijgt, gaat de organisatie op onderzoek uit om te zien of het werkelijk gaat om lenigen van noden. Er worden dan een rapport en een foto van de plaatselijke situatie gemaakt. Elk jaar brengt een delegatie van de donoren een bezoek aan Nickerie voor een plaatselijke oriëntatie.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March