LVV Raad Overleg voor Zeevisserij blijft kopje-onder
16 Feb 2018, 22:53
foto


De Raad van Ministers heeft op 23 oktober 2017 het besluit genomen dat er per 1 november 2017 een nieuwe Raad van Overleg voor de Zeevisserij wordt ingesteld. De Raad heeft als taak de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij van advies te dienen, zowel in de Zeevisserijwet geregelde gevallen als in het algemeen voor aangelegenheden betreffende de zeevisserij. Daarnaast zal de Raad per kwartaal rapporteren aan de president, vicepresident en de minister van LVV over haar activiteiten.

De voorzitter van de Raad is Mw. Y. Bab-Echteld Msc als vertegenwoordiger van het ministerie van LVV. Daarnaast hebben in de Raad zitting: Mr. M. Amafo LLM (MAS),
Mw. Mr. A. Tojosemito (Min. BuZa), Dhr. R. Akkal (Min. JusPol), Majoor W.G. Kioe A Sen (Min Def.), Mw. S. Soekhradj (Min. Arbeid), Majoor R. Bhola (Kustwachtautoriteit), Dhr. F. Hijmans (Vert. Garnalentrawlers), Dhr. G. Van der Veen (Vert. Industriële Vissers), Dhr. M. Lall (Vert. Kustvissers) en ing. P. Sewdien (Vert. Visverwerkende Industrie).

De minister van LVV, S. Algoe heeft in december 2017 bij de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee zonder slag of stoot verklaard, dat per 15 januari 2018 alle visvergunningen vervallen zijn, nadat er tumult was ontstaan omtrent de vraag, dat ondanks het feit dat er officieel geen vergunningen in 2017 door LVV zijn verstrekt, de minister niet kan verklaren dat er onderhands een 8-tal trawlers vergunningen zijn getekend door de directeur van LVV en voor hele hoge bedragen zijn doorverhuurd.

De in november 2017 ingestelde Raad straalt kennis, kunde en ervaring uit, gezien de bemensing en vertegenwoordiging van uiteenlopende ministeries en stakeholders en toch blijft de vraag, hoe het kan gebeuren dat de minister als donderslag bij heldere hemel zich niet laat adviseren en alle visvergunningen vervallen laat verklaren.

Tot op heden heeft het ministerie van LVV met heel veel tam tam aangekondigd en alle scenario’s uit de kast gehaald, maar is tot aan de 2e week van februari 2018 er nog steeds niet in geslaagd om meer dan 35 visvergunningen uit te reiken. Ondertussen worden de bandeloosheid en rechtsonzekerheid alleen maar groter en groter. Algoe heeft weer eens bewezen een lege huls te verkopen van gekwalificeerde mismanagement.
Intussen zwijgt de Raad ook in alle talen en blijft ze bewust kopje-onder en doet ze geen enkele mededelingen noch laat ze zich horen, terwijl de visserijsector dagelijks aan het bloeden is.
Aan de voorzitter van de Raad wordt een beloning van SRD 850 per maand toegekend, terwijl de leden SRD 650 per maand ontvangen.

Roy Nanhkoesingh
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April