DNA belooft zendtijd educatieve filmpjes moestuinenproject
15 Feb 2018, 04:37
foto
De leiding van De Nationale Assemblee ontvangt de The Positive Movement Suriname. De organisatie heeft het verslag van het landelijke moestuinenproject aangeboden. (Foto: TPMS)


De leiding van De Nationale Assemblee (DNA) heeft zendtijd beloofd aan The Positive Movement Suriname (TPMS) voor filmpjes over het planten van groenten, de nazorg en de productie. Voorzitter Clyde Ford en Tom Helderweirt van de Raad van Advies hebben woensdag het verslag van het landelijke moestuinenproject aangeboden aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons en vicevoorzitter Melvin Bouva.


Ford zegt dat de DNA-leiding de hoop heeft uitgesproken dat dit niet het einde is van het project, maar dat juist een aanvang is gemaakt met het duurzaam voortzetten ervan, waarbij ook educatie en informatie naar de samenleving toe wordt gebracht via nieuwe technologieën. De educatieve filmpjes zullen worden uitgezonden door DNA-tv.

"Aan de Movement is voorgesteld in de tweede week van de maand maart 2018 een workshop te organiseren samen met belanghebbenden met als doel te komen tot structurele voorstellen over hoe verder te gaan met de landbouw op kleine en grote schaal. DNA wil ook daarbij ondersteuning bieden," laat Ford optekenen. DNA-voorzitter Simons deed ook tal van voorstellen over hoe de mensen te motiveren om aan landbouw te blijven doen, maar ook om mogelijkheden te bedenken om de lokale markt alvast te kunnen voorzien van organisch/biologisch geteelde gewassen.

Bouva adviseerde zo snel als mogelijk het project voor de trainingen in te dienen bij het Ontwikkelingsfonds van de Verenigde Naties (UNDP) in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Hij zegde toe daarbij een goed woord te zullen doen.
Advertenties