Werkzaamheden Zwartenhovenbrugstraat vorderen
15 Feb 2018, 06:32
foto
Fase 2 van de werkzaamheden aan de Zwartenhovenbrugstraat is gaande. Het gedeelte Keizerstraat tot Neumanpad is nu aan de beurt.


De tweede fase van de werkzaamheden rond de afwatering en herinrichting van de Zwartenhovenbrugstraat vordert gestaag. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT & C) doet een beroep op de samenleving om geduld te betrachten.

Voorlichter van OWT & C, Raoul Sweedo, zegt dat al langer dan 30 jaren wordt geroepen om het herinrichten van deze straat. De totale strekking van 1700 meters wordt aangepakt. Het is belangrijk dat ook de afwatering gelijk wordt aangepakt. Benadrukt wordt door het ministerie dat weggebruikers de aanwijzingen ter plekke stipt opvolgen.

De werkzaamheden worden in fases gedaan, legt Sweedo uit. In december was gestart met de wegstrekking Nassylaan tot de Keizerstraat. Aan beide kanten van de weg werden laterale lozingen aangebracht. Nu worden de hoofdlozingen geplaatst, midden onder de weg. De oude duikers zullen worden vervangen. Vervolgens zal de straat geasfalteerd worden.

Medio april zal de complete inrichting van dit deel moeten worden afgerond. Dit houdt in dat de weg ook heringericht zal worden met gedegen trottoirs. "Nu zijn we ook bezig met de tweede strekking van de Keizerstraat tot het Neumanpad waarbij haast dezelfde werkzaamheden als bij de eerste fase zullen plaatsvinden.
De derde strekking volgt dan vanaf het Neumanpad tot de Dr. Sophie Redmondstraat.

Ala-D Media
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April