Regering vraagt uitstel behandeling begroting 2018
15 Feb 2018, 00:00
foto
De uitgeschreven vergadering voor de behandeling van de begroting 2018 is uitgesteld naar maandag.


De hervatting van de begrotingsbehandeling die voor donderdag was uitgeschreven, gaat niet door. De regering heeft uitstel gevraagd. De regering heeft nog enkele dagen nodig om stukken die gevraagd zijn door De Nationale Assemblee in orde te maken. De behandeling is nu gepland voor maandag 19 februari.

Niet alleen de oppositie, maar ook de coalitie heeft de regering tijdens de behandeling gevraagd om met een realistische begroting te komen. "Zoals de begroting nu is ingediend bij De Nationale Assemblee, zal die niet uitgevoerd kunnen worden, omdat het geld daarvoor niet aanwezig is," zei NDP-fractieleider in december, na een overleg tussen de coalitiefractie en de regering, in gesprek met journalisten.

De behandeling werd in december verdaagd naar de tweede helft van januari. De regering moet onderliggende stukken indienen om de inkomstenverhogende maatregelen te onderbouwen. De Nationale Assemblee wil eerst de stukken van de regering hebben, voordat de begroting verder kan worden behandeld.

Na overleg met Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons werd besloten dat vandaag de behandeling zou worden hervat. De vergadering die uitgeschreven was, is op verzoek van de regering uitgesteld naar maandag.
Advertenties