Roy May opnieuw directeur van Belastingen
13 Feb 2018, 02:22
foto
Roy May krijgt weer de leiding van het Directoraat der Belastingen. (Foto: gov.sr)


Per 15 februari zal Roy May opnieuw de leiding hebben van het Directoraat der Belastingen. Hij is in deze functie op 12 februari benoemd door de Raad van Ministers op voordracht van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

In september 2010 is May ontheven als directeur van Financiën. "De ontheffing heeft niets te maken met koppensnellen. De belasting directeur heeft er zelf voor gekozen een eind te maken aan zijn dienstverband. Hij neemt zijn opgespaarde vakantiedagen van bijkans anderhalf jaar op om daarna eervol ontslag te krijgen. Hij gaat dan ook met pensioen, omdat hij 60 jaar wordt”. Dit zei de toenmalige minister van Financiën, Wonnie Boedhoe, op een persconferentie toen over het vertrek van May. Boedhoe legt uit dat het in ambtelijke dienst nodig is om May te ontheffen uit zijn functie en hem ter beschikking te stellen van de minister.

De aanstelling is op basis van arbeidsovereenkomst, meldt het Nationaal Informatie Instituut. May heeft 25 jaar bij de belastingdienst gezeten. Hij heeft 17 jaar gediend als directeur. In zijn nieuwe rol zal de directeur leiding aan het intensief hervormingstraject dat sinds augustus 2015 is ingezet. Binnen dit traject is de introductie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde (BTW) de meest ingrijpende hervorming.

Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February