Fikse straffen opgelegd voor moord vrouw
13 Feb 2018, 00:00
foto


Jerry Setroredjo (42) mag 19 jaar de bak in, terwijl Bryan Troenopawiro (33) 18 jaar gevangenisstraf opgelegd kreeg. Rechter Siegline Wijnhard concludeerde dat wettig en overtuigend bewijs is geleverd dat Giavannea Singotani (33) van het leven is beroofd. Het Openbaar Ministerie had 20 jaar geëist.

Setroredjo deed in juli 2016 aangifte bij de politie van Lelydorp. Hij verklaarde dat criminelen die de woning aan de Curaçaoweg waren binnengedrongen, zijn echtgenote hebben vermoord. Zij sliep niet in dezelfde kamer. De agenten die het onderzoek deden, merkten op basis van de stille getuigen in de woning, dat het verhaal niet klopte.

De politie merkte Setroredjo als verdachte aan. Hij bekende dat hij samen met Troenopawiro een plan had opgezet om de vrouw zodanig te mishandelen dat zij niet meer uit huis zou kunnen gaan. Het paar had relatieproblemen. Beiden hebben het slachtoffer zwaar mishandeld. Troenopawiro verklaarde tegenover de rechter dat hij op gegeven moment de plek verliet. De volgende dag kwam hij te weten dat de vrouw is gestorven. De verdachten betuigden spijt.

De rechter stelde dat het slachtoffer met voorbedachte rade van het leven is beroofd. Haar mond en neus waren vastgebonden, waardoor zij uiteindelijk geen adem kon halen en door verstikking het leven liet.

Sunday 24 February
Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February