Schengen visa voor Frankrijk nu ook via VFS Global
12 Feb, 14:14
foto


Alle houders van een normaal paspoort, ongeacht hun nationaliteit, die in Paramaribo een Schengenvisum moeten aanvragen om naar Frankrijk te reizen, moeten vanaf 1 maart hun aanvraag indienen bij het VFS Global kantoor in Paramaribo. Daar zullen zij hun paspoort ook ophalen. Dit betekent dat de Nederlandse ambassade in Paramaribo de Schengen visa zal verstrekken voor de normale paspoorten voor alle Schengenlidstaten, meldt de Franse ambassade.

De Franse ambassade blijft de Schengen visa verstrekken voor alle houders van een diplomatiek of een dienstpaspoort, ongeacht hun nationaliteit, die in Paramaribo een Schengenvisum moeten aanvragen om naar Frankrijk te reizen. De ambassade zal ook lang verblijf visa blijven verstrekken voor Frankrijk en de overzeese gebieden voor alle soorten paspoorthouders.

Deze nieuwe regeling is cruciaal voor het streven van de Franse ambassade om de dienstverlening aan visumaanvragers voor kort verblijf in Frans Guyana en andere Franse overzeese gebiedsdelen te verbeteren voor alle soorten paspoorthouders, omdat het Franse consulaat zo meer tijd heeft voor de verwerking, waardoor het mogelijk is om de visa sneller te verstrekken. De Franse ambassade verstrekt al lang verblijf visa voor kort verblijf in Frans Guyana voor functionarissen van de Surinaamse overheid en instanties die betrokken zijn bij de regionale samenwerking. Dezelfde faciliteit zal zeer binnenkort worden aangeboden aan een lijst van zakenlieden, te verstrekken door de Kamer van Koophandel en Fabrieken van Suriname.

De ambassade verstrekt meer gratis visa, als onderdeel van de uitzonderlijke maatregelen die de ambassadeur kan nemen in het kader van culturele betrekkingen, sport en toerisme tussen Suriname en Frans Guyana. De voorwaarde is wel dat er een verzoek is van een Frans-Guyanese organisatie of het een toeristische reis betreft georganiseerd door een gecertificeerd reisbureau.