Bouva: Milieuwetten nodig voor duurzame ontwikkeling
12 Feb 2018, 06:18
foto
Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee tijdens een studiereis naar Costa Rica.


De vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, maakt zich met andere Assembleeleden sterk voor het rond hebben van drie milieuwetten. Er is samen met Conservation International Suriname en andere deskundigen gewerkt aan een actieplan voor bescherming, beheer en exploitatie van natuurlijke hulpbronnen. Diverse fracties hebben ook hun medewerking toegezegd aan de totstandkoming van de milieuwetten.

Bouva zegt in gesprek met Starnieuws dat het bos duurzaam en verantwoord geëxploiteerd dient te worden. Er zijn veel mogelijkheden via deze weg voor verantwoorde economische activiteiten. Suriname is met 94% bosbedekking het groenste land ter wereld en kan een enorme bijdrage leveren aan het helpen verwezenlijken van het Klimaatverdrag. Er is ook internationale hulp voor duurzaam exploiteren van de bossen.

Het is noodzakelijk om als eerste de milieuwetten in orde te maken. Deze wetten zijn de basis voor 'de groene economie'. Het streven is erop gericht om uiterlijk medio dit jaar de conceptwetten af te hebben. Hiervoor wordt er samengewerkt met diverse ministeries, Conservation International Suriname en het Wereldnatuurfonds (WWF). De wetgeving is nodig om ordening te brengen en verantwoorde economische activiteiten uit te voeren.

Bouva was de delegatieleider tijdens een studiereis naar Costa Rica, één van de meest toonaangevende landen als het gaat om op verantwoorde wijze geld verdienen uit de natuurlijke hulpbron. Costa Rica heeft succesvol aan herbebossing gedaan. Naast Bouva maakten van de parlementaire delegatie deel uit: Asiskumar Gajadien (VHP), Roché Hopkinson (NDP), Marinus Bee (ABOP) en Grace Watamaleo (NDP). "Wij werken nauw met elkaar samen om ons in te zetten om de wetgeving in orde te hebben. Alle leden zijn enthousiast over de mogelijkheden die het bos biedt om het land verder tot ontwikkeling te brengen," zegt Bouva.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February