Illegale goudzoekers aangehouden en beboet
11 Feb 2018, 16:34
foto
Het Regio Bijstand Team Midden heeft zes verdachten die illegaal naar goud zochten, aangehouden. Diverse spullen en wapens zijn in beslag genomen. (Fotocollage: KPS)


Zes illegale goudzoekers zijn aangehouden die activiteiten ontplooiden in de concessie van een goudverwerkingsbedrijf in Brokopondo. De zaak is in overleg met het Openbaar Ministerie buiten proces afgehandeld. Zij moesten boetes betalen variërend tussen de SRD 1000 en SRD 1200.

Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) heeft de overtreders van de Wet Economische Delicten aangehouden en overgedragen aan de politie van het ressort Brownsweg. Bij de verdachten zijn werktuigen zoals metalen (gouden) detectoren en ertsen waarin goud voorkomt, aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten verplaatsten zich vanuit Paramaribo en afgelegen gebieden om binnen de concessie te opereren.

Bij enkele van deze goudzoekers zijn er ook jachtgeweren en vuurwapens in beslag genomen. De verdachten bij wie er wapens in beslag zijn genomen, zijn in verzekering gesteld voor overtreding van de Vuurwapenwet, meldt de politie Public Relations.

Monday 18 February
Sunday 17 February
Saturday 16 February