CHS overhandigt uitslag verkiezing aan president
11 Feb 2018, 20:30
foto
De voorzitter van het CHS, Eugene Merkus, overhandigt de verkiezingsuitslagen van 2015 aan president Desi Bouterse. (Foto: NII)


Eugene Merkus, voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft een bundeling waarin de uitslag van de verkiezingen van 25 mei 2015 is verwerkt, aangeboden aan president Desi Bouterse. In het boek is vervat de uitslagen per district, met daaraan gekoppeld het protocol. Ook werd een exemplaar van alle processen-verbaal in een katern verwerkt, overhandigd.

“De verkiezingsuitslag gebundeld geeft een fundament ofwel grondslag voor groepen, studenten en politici om daaruit de nodige informatie te putten en om vooral democratisch goed gefundeerde uitspraken te doen”, zegt Merkus. Hij deelde mee dat de informatie nog niet te vinden is op de verschillende websites, omdat het instituut in de veronderstelling verkeerde dat het gepast en verantwoord is om eerst de president de jubileumuitgave te overhandigen.

Binnenkort wordt de informatie wel op de overheidswebsite gepubliceerd, waar de burger de gegevens kan opzoeken en opvragen. De overhandiging vond vrijdag op het presidentieel paleis plaats, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Monday 18 February
Sunday 17 February
Saturday 16 February