Vijf verdachten aangehouden voor diefstal DJ-set
11 Feb 2018, 10:22
foto


Vijf verdachten zijn aangehouden door de recherche van Paramaribo. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een diefstal van een DJ-set bij een café. Volgens verklaring van de aangever heeft hij in de nacht van 1 op 2 januari muziek afgedraaid in het café. De man deed in de middag van 2 januari de plek aan om zijn DJ-set af te halen, maar deze was verdwenen. Hij deed aangifte bij de politie van ressort Centrum, die het onderzoek overdroeg aan de recherche van Paramaribo.

De aangever zag via social media dat onderdelen van een DJ-set ten verkoop werden aangeboden. Hij maakte een afspraak met de aanbieder, terwijl de politie op de hoogte werd gebracht. Tijdens de onderhandeling hield de politie de 31-jarige Oygan F. aan. Hij gaf toe enkele apparaten van een DJ-set te hebben ontvangen van een taxichauffeur om te verkopen. Op zijn aanwijzing werd de verdachte Arzin E. (32) aangehouden. De taxichauffeur ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit, maar slechts een taxirit te hebben gereden voor ene Demian C. alias ‘Demo’ (31).

‘Demo’ die ontboden werd, meldde zich op 1 februari aan op het politiebureau en is direct aangehouden. Hij heeft ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit en dat de twee draaitafels en mixer Arzin toe behoren. Na te zijn voorgeleid zijn Arzin en Demo in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en Oygan is heengezonden.

Op grond van de verklaringen van Arzin en Demian, kwamen nog drie verdachten, de 37-jarige Vienveniedo V., de 39-jarige Bryan R. en Soedesh N. (37) in beeld. Bij Vienvenido V. is een flightcase en een transformator aangetroffen en in beslag genomen. Bij Soedesh zijn drie versterkers aangetroffen en in beslag genomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is dit drietal eveneens in verzekering gesteld. De DJ set met uitzondering van de headphone is afgestaan aan de rechtmatige eigenaar, meldt de politie Public Relations.