Man betaalt na aanhouding voor oplichting geld terug
10 Feb 2018, 16:27
foto


Arief G. is door de recherche van Regio Oost aangehouden voor oplichting en verduistering. Hij werkte bij een autoverhuurbedrijf en is ongeveer een jaar terug vanwege ontoelaatbare handelingen door zijn werkgever ontslagen. Enkele klanten die nog niet op de hoogte waren van zijn ontslag, maakten contact met hem voor het huren van auto’s.

Deze klanten, allen Nederlanders, moesten via Western Union 100 euro als borgsom per auto overmaken voor Arief. Hij beloofde de klanten dat de auto’s op dezelfde dag van hun aankomst in Suriname aan hen zouden worden afgeleverd, hetgeen niet geschiedde. Daarnaast verzon hij steeds weer een leugen wanneer de klanten naar de auto’s vroegen. Deze klanten stapten vervolgens naar de politie en deden aangifte.

Deze verdachte is eveneens verslaafd aan gokspelen en heeft een vrouw opgelicht voor SRD 700. Hij hield de benadeelde voor dat hij contacten heeft bij de overheid en het kon bewerkstelligen dat zij een woning te Richelieu zou krijgen.

Na een ingesteld onderzoek werd Arief G. aangehouden en ingesloten. Na de gelden terug te hebben betaald aan de benadeelden is hij na overleg met het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld. Degenen die denken slachtoffer te zijn van de praktijken van Arief G. kunnen alsnog aangifte doen bij de politie van Meerzorg, meldt de afdeling Public Relations.