Organisaties krijgen geld voor genderplus projecten
10 Feb 2018, 10:18
foto
De verschillende deelnemers van de training 'Gendergevoelige Projectplanning'


De komende weken zullen 15 organisaties uit verschillende delen van het land de training Gendergevoelige Projectplanning volgen. De sessies zijn gisteren gestart in het Lalla Rookhgebouw. Maximaal 11 organisaties, waaronder 7 Ngo’s en 4 CBO’s, zullen elk een bedrag van 4.400 euro krijgen om een genderplusproject, dat uit de training voortvloeit, uit te voeren.

Een criterium van de genderplus projecten is, dat de organisaties elk een 5% eigen bijdrage moeten hebben. De gelden zijn beschikbaar gesteld door het ProjectPlus met cofinanciering van de EU en de Fondo de Mujeres del Sur (FMS). De coördinatie ligt bij het Bureau voor de Dienstverlening aan Ngo’s. Deze organisaties zijn met Tamat, uit Italië en Arrimage uit Frankrijk, de uitvoerders van het project. Ook het Bureau Gender Aangelegenheid van het ministerie van Binnenlandse zaken is als partner aangetrokken om de deeltraining, Gender Awareness, te verzorgen.

Van de deelnemende organisaties zullen 11 beste projecten worden geselecteerd. Elke geselecteerde organisatie wordt beloond met een schenking van maximaal 4.400 Euro om het project uit te voeren. Ook wordt gevraagd om zoveel mogelijk samen te werken. De organisaties zullen technische en praktische begeleiding krijgen bij het uitvoeren van het project. “Het te formuleren projectidee moet bijdragen tot de bevordering van gendergelijkwaardigheid, duurzame ontwikkeling van het district of gemeenschap, gendervriendelijke tradities en milieubescherming”, zegt de topvrouw van het Bureau Voor de Dienstverlening aan Ngo’s, Sheila Ketwaru.

De organisaties zullen tijdens de training een projectidee leren schrijven voor de uitvoering van een genderproject. De organisatie Tamat uit Italië zal ook een deeltraining verzorgen in sociaal ondernemerschap. Hierbij gaat het om basisinformatie over het opzetten van commerciële activiteiten en het begeleiden van de doelgroep. “Ik ben erg onder de indruk van het aantal deelnemers en de kwaliteiten van de organisaties”, zegt Ketwaru. “Ze zijn actief en gemotiveerd en leveren allen op hun eigen manier een bijdrage aan de ontwikkeling van de verschillende doelgroepen.”

Ala- D Media.