Van Dijk-Silos wordt beëdigd als OKB-voorzitter
09 Feb 2018, 00:00
foto
Jennifer van Dijk-Silos


Jennifer van Dijk-Silos wordt later op de dag door president Desi Bouterse beëdigd als voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). Zij was ook voorzitter van dit orgaan tijdens de algemene vrije en geheime verkiezingen in 2005, 2010 en 2015. Na haar benoeming tot minister van Justitie en Politie in augustus 2015 is deze post vacant gebleven.

Het OKB is ingesteld in 1977 en vervult een belangrijke rol als toezichthouder op de verkiezingen. In dit instituut hebben zitting politieke partijen die vertegenwoordigd zijn in De Nationale Assemblee. Ook het bedrijfsleven en de vakbeweging zijn vertegenwoordigd in dit instituut.

Van Dijk-Silos heeft behalve in eigen land ook veel ervaring opgedaan als waarnemer tijdens verkiezingen in verschillende landen in Zuid-Amerika en Caricom-landen. De regering heeft haar op basis van haar verdiensten gevraagd om het voorzitterschap van het OKB weer op zich te nemen voor de verkiezingen van 2020. Zij is reeds benoemd in deze functie en wordt vandaag beëdigd.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February