Personeel SMS heeft nog geen salaris over januari
08 Feb 2018, 22:27
foto


Het personeel van de Surinaamse Scheepvaart Maatschappij (SMS) is voor de maand januari nog niet uitbetaald. De werknemers zijn in beraad. Een algehele werkneerlegging is niet uitgesloten. Vrijdag wordt er een algemene ledenvergadering gehouden door de bond, zegt vakbondsleider Regillio Veldwijk.

De werkers voerden vanmorgen een korte prikactie. Het bestuur van de bond aangesloten bij SMS was in vergadering met het managementteam bij SMS. Van dit team kreeg de bond te horen dat het probleem al op het bord van de minister van Financiën ligt. Over de maand december en januari is er geen subsidie van de overheid ontvangen. In december zijn de werkers uit eigen middelen van het bedrijf uitbetaald geworden. Er is salariscorrectie toegepast met terugwerkende kracht. Deze gelden die vanaf 2015 moeten worden uitbetaald, zijn ook niet opgebracht. Voorts kunnen de vakantiegelden bij dit bedrijf niet worden uitbetaald.
“Voorlopig blijft het personeel in beraad. Er wordt gewacht op instructies van de algemene ledenvergadering,” zegt Veldwijk.

Het personeel had gehoopt dat met de nieuwe tijdelijke leiding bij SMS, dit soort zaken zich niet zouden voordoen. “Ik heb een gezin te verzorgen,” zegt een bezorgde werknemer. “Ik ben elke dag aan het werk om aan het eind van de maand te horen dat ik geen salaris kan ontvangen”. Sinds het vertrek van directeur Joyce Rozenhout zit het bedrijf zonder een directeur.

Ala-D Media

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February