Vrijdag nieuwe verkeerssituatie kruising Coesewijnestraat
08 Feb 2018, 13:32
foto
De verkeerssituatie op de kruising Coesewijnestraat, de Rust en Werkweg en de Ephraimzegenweg. De verkeerslichten worden vrijdag in gebruik genomen.


Vrijdag zullen de nieuwe verkeerslichten op de kruising van de Coesewijnestraat, de Rust en Werkweg en de Ephraimzegenweg in gebruik genomen worden. Dan gaat ook een nieuwe verkeerssituatie op dit kruispunt in.

In de nieuwe situatie zal het verkeer uit de noordelijke zijde van de Coesewijnestraat alleen linksaf mogen afslaan in de Rust en Werkweg. Het verkeer uit de Rust en Werkweg zal worden opgesplitst in twee rijstroken, waarbij de rechterrijstrook alleen rechtsaf naar de Coesewijnestraat noord mag afslaan. Het verkeer in de linkerrijstrook op de Rust en Werkweg mag zowel linksaf naar de Coesewijnestraat zuid, rechtdoor in de Ephraimzegenweg en rechtsaf naar de Coesewijnestraat noord afslaan. Vrachtwagens en lijnbussen dienen verplicht gebruik te maken van de linkerrijstrook van de Rust en Werkweg. Het verkeer vanuit de Rust en Werkweg moet de informatie van de verkeerslichten en de aanduidingsborden boven de weg in acht te nemen.

Het verkeer vanuit de Coesewijnestraat zuid richting de Ephraimzegenweg, Coesewijnestraat noord en de Rust en Werkweg blijft ongewijzigd. Het verkeer dat gaat richting de Coesewijnestraat noord zal van de linkerrijstrook gebruik moeten maken. Het verkeer op de linkerrijstrook zal ter hoogte van het Gow2 pompstation moeten ritsen met het verkeer op de rechterrijstrook. Voertuigen uit de Ephraimzegenweg zullen alleen linksaf richting de Coesewijnestraat noord mogen afslaan.

Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, zegt aan het Nationaal Informatie Centrum dat deze nieuwe verkeerssituatie van belang om de doorstroming en afwikkeling en de verkeersveiligheid op dit kruispunt te optimaliseren.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February