Zeven jaar voor ouders in doodzaak Damien Changu
08 Feb 2018, 00:00
foto


Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft op de rechtszitting woensdag een hogere straf uitgesproken tegen de ouders van de kleuter Damien Changu dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Drie jaar geleden is het kind overleden door slagen op het hoofd. Tegen de verdachten Pamela Ch. (moeder) en Mohamed L. (stiefvader) eiste het OM elk zes jaar cel. De rechter sprak een gevangenisstraf uit van zeven jaar, omdat zij van mening is dat het feit zeer ernstig is.

Het kindje was enorm mishandeld en hij was opzettelijk diverse keren met voorwerpen geslagen op zijn hoofd. De kleine hersenen waren verbrijzeld en hij had een schedelfractuur opgelopen. Het kind geraakte in coma en is nooit meer ontwaakt. De verdachte Mohamed L. erkent dat hij soms het kind een corrigerende tik heeft gegeven met een houten lepel. Ook heeft hij de kleuter een keer na een driftbui buiten gezet om af te koelen. Volgens het obductierapport is de doodsoorzaak: inklemming van de hersenen door stompgeweld.

Pamela Ch. had tegenstrijdige verklaringen afgelegd in deze zaak. Zij heeft diverse malen aangegeven, dat zij de handelingen had gepleegd. Daarna had zij weer de schuld op haar man geschoven. In haar laatste woord had de vrouw verklaard dat haar schoonmoeder haar had gevraagd om de schuld op zich te nemen. Als beloning beloofde zij het voorkind van de vrouw, een meisje, in huis op te nemen. De magistraat achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February