Diaspora heeft belangstelling voor landbouw
07 Feb 2018, 22:19
foto
Heinz van Els, voorzitter van de Diaspora Networks. (Foto's: NII)


De directeur van Agrarische Ontwikkeling Binnenland van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO), Leeroy Jack, heeft afgelopen vrijdag de Diaspora Networks ontvangen voor een kennismakingsbezoek. De delegatie werd geleid door Heinz van Els, voorzitter van de organisatie. Tijdens de meeting is er gesproken over samenwerking op het gebied van biologische teelt van podosiri en aardvruchten.

Een van de knelpunten die de Diaspora Networks heeft aangekaart, is de beschikbaarheid van landbouwgrond. Jack is met concrete voorstellen gekomen om dit euvel te kunnen rechtzetten. Zo heeft hij aangetoond dat er voldoende landbouwgrond in het binnenland beschikbaar is. Die gronden zouden, in samenspraak met de traditionele gezagsdragers en de plaatselijke gemeenschappen, aangewend kunnen worden.

Er is vanuit Europa, onder andere bij de diaspora, veel belangstelling voor investeringen in de agrarische sector in Suriname, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII). De Diaspora Networks is een organisatie die zich inzet om investeerders in de diaspora te verbinden met onder andere de Surinaamse overheid.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February