President bewijst Erwin de Vries laatste eer
07 Feb 2018, 14:38
foto
President Desi Bouterse ondertekent het condoleance register. Hij heeft de laatste eer bewezen aan kunstenaar Erwin de Vries. (Foto: NII)


President Desi Bouterse heeft de laatste eer betoond aan kunstenaar Erwin de Vries. Hij heeft het condoleance register getekend. Ook de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva en de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier Rubido Diaz hebben het register ondertekend. Dinsdag heeft de vicepresident Ashwin Adhin ook het condoleance register getekend.

Het directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft gemeend eenieder in de gelegenheid te stellen deze grote Surinamer een laatste eer te bewijzen. Sinds gisteren bestond de gelegenheid om het condoleanceregister te ondertekenen.

De Vries die op woensdag 31 januari 2018 is heengegaan, wordt vandaag met staatseer ten grave gedragen. In november 2010 werd deze grote Surinamer gedecoreerd tot Drager van het Groot Lint in de Ere-Orde van de Gele Ster, meldt het Nationaal Informatie Instituut.