Merian-mijn volledig gecertificeerd op werkwijzen
07 Feb 2018, 12:41
foto
Het complex van Newmont Suriname. (Foto's: Newmont)


De Merian-mijn van Newmont Suriname is conform de International Cyanide Management Code (ICMC) volledig gecertificeerd. De certificering is voor drie jaar. Het bedrijf zal in 2021 een hercertificeringsaudit ondergaan.

Onafhankelijke, externe controleurs hebben de mijn geëvalueerd tegen het verificatie protocol van het ICMC. Op basis van het gedetailleerd audit bevestigingsrapport dat zij hebben opgesteld, is de mijn gecertificeerd. Geconcludeerd is dat Merian volledig in overeenstemming opereert met de Principles and Standards of Practice van de ICMC.

“De ICMC is een vrijwillig verzekeringsprogramma van derden. Deze certificering betekent dat Merian de beste werkwijzen heeft geïmplementeerd van aankopen, transport, verwerking, opslag en de recycling van cyanide,” zegt general manager van Merian, Johan van Huyssteen in een persbericht.

Newmont Mining Corporation werd in 2005 één van de eerste ondertekenaars van de ICMC en vereist dat alle wereldwijde operaties die onder haar vallen, worden gecertificeerd. De Merian-mijn is deze maand gecertificeerd.