Startsein bouw Atletiekcentrum
07 Feb 2018, 08:24
foto


De Surinaamse Atletiekbond geeft vanmiddag het officiële startsein voor de bouw van fase 1 van zijn atletiekcentrum aan de Kamponglaan 3. Het project is opgesplitst in drie fasen. Bij de oplevering van fase 2 in augustus 2019 zal de kunststofbaan in gebruik genomen kunnen worden, zegt de Atletiekbond.

De gedachten voor de bouw van een atletiekcentrum met een kunststof ronde baan gaan terug naar eind jaren zeventig. In de jaren tachtig werd op een andere locatie reeds het startsein gegeven voor de bouw van een atletiekbaan maar vanwege het uitblijven van de beschikbare middelen is het slechts gebleven bij de eerste steenlegging.

Sinds het aantreden van het huidige bestuur onder voorzitterschap van Dennis Mac Donald is er nationaal, regionaal en internationaal veel werk verzet voor het krijgen van technische en financiële ondersteuning voor de realisatie van dit project. Er kan nu met grote mate van zekerheid gezegd worden dat de atletiekbaan in augustus 2019 in gebruik genomen kan worden, deelt de Atletiekbond mee.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February