Venezuela: Delen hoofdstad gehuld in duisternis
07 Feb 2018, 00:45
foto
Een man loopt door een parkeergarage tijdens de stroomuitval in Caracas, Venezuela. (Foto's: Reuters)


Een stroomstoring heeft grote delen van de Venezolaanse hoofdstad Caracas dinsdag in duisternis gehuld. Volgens getuigen en metro autoriteiten waren minstens tien metrostations daardoor gedwongen te sluiten, terwijl verkeerslichten en telefoonlijnen ook waren uitgevallen tijdens de spitsuren.

Critici van de socialistische regering van president Nicolas Maduro, zeggen dat de stroomuitval een teken van economische instorting is. De prijzen stijgen door hyperinflatie, miljoenen burgers lijden aan voedsel- en medicijntekorten en de olieproductie heeft het laagste niveau in jaren bereikt.

"Hoeveel moeten we nog meer lijden? We zijn zo primitief geworden in dit land," zei Alejandra Arcia (46), een winkelmedewerker die probeerde uit te vinden hoe ze haar twee kinderen naar huis kon krijgen.

Problemen met de infrastructuur zijn niet zeldzaam in Venezuela, maar de gedeeltelijke black-out vond plaats iets meer dan een maand na een grote uitval van vijf uur in Caracas en andere steden. Volgens de autoriteiten was dat de schuld van de uitval van een kabel die een energiecentrale en een zendmast met elkaar verbond.

Staatselektriciteitsleverancier Corpoelec zei dat het bezig was met de problemen en dat hij binnenkort een aankondiging zal doen.