Roekeloze bestuurder vernielt autoruit politie
06 Feb 2018, 20:46
foto


Ewald A. (22) die onder invloed van alcohol met zijn auto tegen een schutting aankwam, heeft de achterruit van een politievoertuig aan diggelen geslagen. Hij is niet in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Ewald in verzekering gesteld.

De Verkeersunit van Regio Midden kreeg maandag een melding dat een auto die over de Sir Winston Chirchullweg reed, over de kop zou zijn geslagen. De wetsdienaren begaven zich voor onderzoek naar de plek en troffen Ewald en zijn jongere zus aan. Zij liep zwaar lichamelijke letsels op en werd per ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zij werd ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

Ewald gaf toe dat hij met een hoge snelheid over de weg had gereden richting Paramaribo. Door zijn roekeloos rijgedrag geraakte hij van de weg en kwam met het voertuig tegen een omrastering aan. Op een bepaald moment ging de bestuurder tekeer tegen de wetsdienaren en met een vuistslag vernielde hij de achterruit van het dienstvoertuig.

Uit een toegepaste adem analyse bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol had deelgenomen aan het verkeer. De Verkeersunit van Regio Midden is belast met het onderzoek van de aanrijding, terwijl de Recherche van Regio Midden belast is met het onderzoek van de vernieling aan het dienstvoertuig.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February