3 jaar geëist voor poging tot verkrachting
06 Feb 2018, 06:32
foto


Giovanni F. hoorde drie jaar tegen zich eisen maandag. De man wordt ten laste gelegd dat hij zijn 24-jarige nicht, die een geestelijke beperking heeft, probeerde te verkrachten. Officier van justitie Nirmala Maikoe vindt dat er wettig en overtuigend bewijs is geleverd.

De beklaagde heeft aangegeven dat hij het strafbare feit niet heeft gepleegd. De vader van het slachtoffer heeft aangegeven dat hij drie jaar geleden ook geprobeerd heeft een ander nichtje seksueel te misbruiken. In deze zaak werd eerder een getuige gehoord die de verdachte op heterdaad heeft betrapt. Hierdoor is het niet gelukt om het slachtoffer te verkrachten. De verdachte bleef ontkennen dat hij de bedoeling had om de daad te plegen.

Het Openbaar Ministerie merkte op dat de verdachte eerder een volmondige bekentenis heeft afgelegd. Zij haalde aan dat de man een weerloos slachtoffer, dat nog erbij zijn nichtje is, heeft geprobeerd seksueel te misbruiken. De officier van justitie benadrukte dat niet lichtvaardig over zulke zaken heengestapt kan worden. Op de volgende zitting zal de advocaat van de verdachte aan het woord komen.


Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February