Politiemannen ontkennen mishandeling verdachten
06 Feb 2018, 00:57
foto


Twee rechercheurs hebben maandag op de zitting ontkend dat zij verdachten Eduardo A. en Carneiro N. bij het verhoren hebben mishandeld. De verdachten verklaarden tegenover de rechter dat zij onder dwang een bekentenis hebben afgelegd. Drie verdachten hebben in juni vorig jaar een overval gepleegd in een goudzoekerskamp. Zij hebben ruw goud, sieraden en mobiele telefoons buitgemaakt.

Een van de politiefunctionarissen verklaarde tegenover Ingrid Lachitjaran dat hij er niet bij was toen de verdachte Eduardo A. is aangehouden. Hij heeft hem verhoord, waarbij hij een volmondige bekentenis heeft afgelegd. Hij heeft aangegeven wie erbij waren tijdens de beroving. Ook andere details over de beroving zijn door deze verdachte verstrekt. Eduardo A. bleef erbij dat hij is mishandeld door de twee politiemannen. De rechercheur benadrukte dat bij het verhoor een tolk aanwezig was.

De andere politieman was wel bij de aanhouding. Hij ontkende dat ongeoorloofde middelen zijn gebruikt om een bekentenis te krijgen. Hij heeft volgens de politieman vrijwillig meegewerkt en aanwijzingen gegeven. De rechter wil de twee tolken die aanwezig waren bij het verhoor ook horen. Zij stelde de zaak uit naar 5 maart.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February