Gouden kans voor S en J en sportbonden
03 Feb 2018, 06:33
foto
Een beeld van de bijeenkomst van het ministerie van Sport en Jeugdzaken en sportbonden. (Foto: NII)


Het ministerie van Sport en Jeugdzaken (S en J) heeft vrijdag vergaderd met diverse sportbonden. Er is gesproken over nieuwe, frisse mogelijkheden om sporten vanaf de basis tot aan de topsport in Suriname zoveel als mogelijk toegankelijk te maken voor jong en oud; een 'gouden kans'. De voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), Ramon Tjon A Fat, heeft namens het comité steun toegezegd aan het ministerie.

Op de bijeenkomst zijn de eerste stappen gezet voor een hernieuwde en versterkte relatie tussen het ministerie en de sportbonden, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII). Minister Joan Dogojo, van Sport- en Jeugdzaken, is voorstander van een aanpak waarbij meerdere organisaties betrokken zijn, ten gunste van de Surinaamse jeugd. “Door de basis te versterken en gericht te investeren in nieuwe strategieën, zullen gestelde doelen daadwerkelijk behaald worden”, gaf zij aan.

Dogojo geeft aan dat een kritische blik geworpen moet worden op het eigen functioneren om gestelde doelen te kunnen bereiken. De gezamenlijke inspanningen zullen dan resulteren in een visie, waarbij breedtesport en schoolsport de basis vormen voor topsport.

De directeur van Sportzaken, Luciano Mentowikromo, en beleidsadviseur Oscar Brandon hielden op deze avond ook elk een presentatie. Mentowikromo blikte in zijn presentatie terug op het afgelopen jaar en Brandon legde de nadruk op de gestelde beleidsdoelen voor het jaar 2018, zegt het Nationaal Informatie Instituut (NII).
Advertenties