Biza legt laatste hand herziening Ambtenarenpensioenwet
23 Jan 2018, 20:37
foto
Minister Mike Noersalim (links) met leden van de Raad van Toezicht van het Pensioenfonds. In het midden, voorzitter Edmund Leiles.


Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) legt de laatste hand aan het herzien van de oude Ambtenarenpensioenwet. Biza-minister Mike Noersalim zal zich samen met de Raad van Toezicht (RvT) van het Pensioenfonds hierover buigen. De RvT is de vorige week door de bewindsman geïnstalleerd, onder leiding van Edmund Leiles.

Tijdens het bewind van ex-minister Leilis was er een commissie geïnstalleerd, die als taak had om de oude Pensioenwet te herzien. De zittingsperiode van de commissie was verlengd, in die zin dat ze tot en met december 2017 de gelegenheid had om haar werk af te ronden. Zodra de RvT ook over een exemplaar van het aangepaste concept van de Ambtenarenpensioenwet beschikt, kan worden overgaan tot het finaliseren ervan. “De bedoeling is dat we dit jaar nog kunnen komen tot behandeling ervan in de Nationale Assemblee”, zegt de bewindsman desgevraagd aan Starnieuws.

De leden van de RvT van het Pensioenfonds zijn door de bewindsman benoemd voor de duur van vijf jaren. De Raad bestaat uit vijf leden. De Raad is belast met het toezicht op de uitvoering van de taak die aan de directie is opgedragen. Verder doet de RvT aan de minister van Biza voorstellen toekomen, die in het belang van de toepassing van de Ambtenarenpensioenwet nodig worden. “U moet er zeker op toezien dat de directie van het Pensioenfonds Suriname jaarlijks schriftelijk verslag doet aan de Raad over haar beleid en werkzaamheden”, zei minister Noersalim.

De overige leden zijn Rudy Soerodimedjo (Biza), Liane Halfhide van het ministerie van Financiën, Ronald Hooghart en Dorothy Telting van de Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO) en Maya Srihar Doobe (Biza) is benoemd als secretaris.
Advertenties

Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March